Lisztes megmondja a tutit

Készül a legújabb X-men film svédelt előzetese - A forgatáson jártam

2014. január 11. 20:30 - lisztes

Idén nyáron hazánk fiai előrukkoltak egy faxa kis svédelt előzetessel, amiben a Hobbit második részének trailerét parodizálják (ha érdekel, IDE KATTINTVA megtekintheted). Eddig több, mint 16000-en nézték meg, EZEN az oldalon pedig beválogatták a 2013-as év 8 legjobb svédelt előzetese közé a srácok munkáját, amihez ezúton is gratulálok. Most januárban pedig új projekt van készülőben, Az X-men: Az eljövendő múlt napjaihoz októberben startolt ELŐZETES sufnitunning verziója forog gőzerővel.

blograbb.jpg

A nagy csapat. Balról a 3. férfiúban tisztelhetjük az értelmi szerzőt

Jó, de mi a tököm az a svédelés? A svédelés a Tekerd vissza, haver! (Be Kind Rewind) című Michel Gondry filmből ered, amiben a főhősök, ahogy az eredeti cím is utal rá, egy videokölcsönzőben dolgoznak. Egy erős mágnes hatására azonban minden szalag letörlődik, így Jerry (Jack Black) és Mike (Mos Def) azt találják ki, hogy saját verziókat forgatnak az elvesztett filmekből (ezt hívják ők svédelt verziónak), amivel pótolhatják az eredeti példányokat. A svédelt alkotásoknak természetesen hatalmas sikere lesz... ahogy sikere van az internet világában is a mai napig az ilyen videóknak. Bár ahogy a srácok (Ákosék) is csinálják, inkább előzeteseket forgatnak újra lelkes amatőrök ezzel a módszerrel.

blograc.jpg

A fiatal Xavier professzor sérója szekszibb, mint valaha

Mint az a twitter és a facebook segítségével kiderült, a szomszéd faluban városban tevékenykedik a csapat és amint megtudtam, hogy azon a hétvégén is forgatnak, amikor meglátogatom a szülői házat, gondoltam megkérdezem, hátha megnézhetem hogyan zajlik a munka. Mint arra a bejegyzés címéből is rájöhetettek, sikerrel jártam... A srácok nagyon kedvesek, jófejek és a forgatás is nagyon jó hangulatban (és hidegben) telt. A garázs szolgált stúdióépületként, a díszletek első osztályú zsírkrétamunkák, bármelyik óvodás megirigyelte volna azt, amit Ákos kartonlapra varázsolt.

blograd.jpg

Folyik a gondosan elkészített díszletek felhelyezése

A kosztümök is nagyon igényesek, valószínűleg a kedvencem Wolverine szigetelőszalaggal imitált barkója marad, de a fiatal Xavier nem mindennapi hajkoronája sem piskóta... Azért Mystique-et még megnéztem volna, az első képen bal szélen álló srác fogja alakítani a tervek szerint. Nem is gondolná az ember, mennyi meló van egy 2,5 perces kis videóval. Rengeteg az apró részlet, rengeteg különböző jelenet van, ráadásul ezek többsége csak 1-2 másodpercet tesz ki... Több, mint 2 óráig voltam ott, szerintem maximum 20 másodpercnyi anyagot sikerült felvenniük úgy, hogy már minden elő volt készítve a jelenetekhez, csak fel kellett rakni a háttereket a falra és megtalálni a megfelelő beállításokat.

blograe.jpg

Rossz az, aki rosszra gondol, Rozsi nem cidázni készül...

Magam is segédkeztem egy kicsit, mert volt néhány bonyolultabb snitt, amiben minden kézre szükség volt, úgyhogy elmondhatom, hogy nélkülem nem jött volna létre a produkció. Ákos legnagyobb problémája így szombat estére az volt, hogy szerezzen két lányt, akiket lefilmezhet... Egyeseknek jól megy :)

A kész előzetest január végére ígérik a srácok, bízzunk benne, hogy a mostani és a következő hétvégén fel tudnak venni minden szükséges jelenetet és a vágás során sem lesz semmi probléma. Nagyon jó buli a forgatás, és nem is kell hozzá sok minden, csak egy kamera, pár jóbarát, egy kis lelkesedés és rengeteg kreativitás. Ákoséknák minden adott, úgyhogy remélem, hogy sok svédelt előzetest láthatunk még tőlük a jövőben.

Lisztes

UPDATE

A kész előzetes:

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztesmegmondjaatutit.blog.hu/api/trackback/id/tr375753217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.12. 08:38:56

a végeredmény is kinn lesz, ugyi?!

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.01.12. 10:26:10

@doggfather: Szerintem nem fogsz lemaradni róla :) A cikket is frissíteni fogom, meg szerintem hamar el fog terjedni :)
süti beállítások módosítása