Lisztes megmondja a tutit

Szex az ex után - Lisztes megmondja a tutit

2013. szeptember 03. 15:00 - lisztes

A figyelemfelkeltő cím (eredeti és magyar egyaránt) egy teljesen középszerű vígjátékot takar, ami legnagyobb bánatára bő 20 évet késett. Akkor még valószínűleg bátrabb próbálkozásnak és egyedibb hangvételűnek hatott volna, de 2012-ben csak egy elkeseredett kiáltásnak hangzik: "Lécci, nézzél meg! Nem lesz tabu, de lesz helyette szex!". Nos, ezzel a részével nincs is gond, ellenben vígjátékhoz képest nem túlságosan vicces, romantikus filmként meg egyáltalán nem működik.

my_awkward_sexual_adventure.jpg

A rendező és az író (utóbbi egyúttal a főszereplő is) már korábban is összehoztak egy filmet, de az a kutyát sem érdekelte, ellenben mai versenyzőnkkel, ami csábító címével szinte lesben áll a gyanútlan áldozatokra. A legbosszantóbb az egészben az, hogy habár ötletként nem túlságosan eredeti, benne maradt egy csomó jó poén és remek karakter lehetősége teljesen kiaknázatlanul. Helyette - ha a történet nem lenne eléggé elcsépelt - kapunk még egy nagy kupac klisét egyenesen Kanadából, hadd örüljünk.

Főszereplőnk, Jordan szar az ágyban és még a szája is büdös, ezért kielégületlen asszonykája, Rachel (természetesen a lánykérés közben) kikosarazza. Zsidóként sajnálva a repülőjegy árát azonban nő nélkül is elutazik Kanadába (micsoda sztereotípia), abban a reményben, hogy szerelme majd meggondolja magát és utánamegy. Hát nem. Helybéli régi barátja próbálja gatyába rázni, de Jordan az egyedüli megoldást Rachel féltékennyé tételében látja. Kudarcát sztriptízbárban enyhítve találkozik Juliával, akivel alkut kötnek: a férfi segít rendbe tenni a lány pénzügyeit (micsoda sztereotípia #2), cserébe az megtanítja jól szexelni...

myawkward_01.jpg

A legbántóbb klisé talán mindenben, hogy a sztriptíztáncosnőként dolgozó Julia a legprűdebb az összes szereplő közül (persze értem én, hogy bele kell verni az emberek fejébe, hogy a táncosnő nem egyenlő a k*rvával, de ez már azért egy picit sok). Főleg annak tükrében, hogy a szomszéd erős 40-es faszi gatya nélkül, lógó dákóval mászkál kedvére Julia lakásában, vagy hogy a kielégületlen Rachel mindenféle beteg orgiában unja magát (no meg a banánt)...

Bármennyire is személyes élménynek próbálja a film az eredeti címével beállítani magát (MY awkward sexual adventure), a történet ezer sebből vérzik és abszolút hiteltelen is. Némely szituáción annyira érezni az izzadtságszagot, hogy az a cseppnyi humor is teljesen elveszik benne. Maguk a karakterek sem viccesek: a legjobb barátban, az indiai nőfalóban például ezer meg egy vicces dolog/szöveg lapul, de egy épkézláb poént nem képesek elsüttetni vele.

My-Awkward-Sexual-Adventure-2.jpeg

Na és a tanulság? Ha gazdag vagy, akkor szeretni fognak a nők. Jah, mert itt is erről van szó: Julia minden vágya egy étterem, de annyira rosszul bánik a pénzzel, hogy lassan a napi 5-600 dolláros borravalókból az albérletre sem futja (Jordannek kell rájönnie, hogy talán nem kéne több száz dolláros szarvasgombából készíteni a vacsorát). Főhősünk tehát, miután a szokásos körök lementek (majdnem összejövés-csalódottság-mindenki megy a maga útjára) megveszi az étteremnek kiszemelt helyet annak reményében, hogy így megszerezheti majd a csajt is.

És láss csodát, bejön neki. Férfitársaim, elő a jegyzetfüzetet, gyorsan írjátok fel magatoknak a film üzenetét: ha kell a csaj, költs rá egy rakat pénzt és megkapod. Jut eszembe, a történet valahogy úgy kezdődött, hogy Jordan nem jó az ágyban... izé... Ezzel akkor most végül is mi lett? Valószínűleg a készítőknek is végigsuhant az agyán ez a dolog a forgatókönyv befejezése előtt 2 perccel és a következőképp oldották meg a szitut: Jordan gyorstalpalóban egy sárgadinnyén, majd Julián megtanult orálozni... Szóval igen, az egész problémakörre rászántak egy darab jelenetet!

32219804.jpg

De kétségkívül sikerrel elsajátította a fortélyokat, mert a csaj ezután nyomban beleszeretett (olyan ez, mint a vicc a jól dugó csávóról meg a medvéről, aki az aktus óta neki hordja a mézet). Összegezve a mondandómat: ez a film sok sebből vérzik, bugyuta és sajnos a nézőt is annak nézi. A tabukat már ledöntötték és ugye faltörőkossal már nem támadunk várra, ha a kapuk leomlottak. Egynek elmegy, ha épp nincs más dolga az embernek, de az elvárásokat dobjátok a padlóla le!

Lisztes

Szex az ex után az imdb-n

Szex az ex után előzetes

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztesmegmondjaatutit.blog.hu/api/trackback/id/tr735465007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása