Lisztes megmondja a tutit

Ötszáz.

2014. június 09. 15:00 - lisztes

Mérföldkőhöz érkeztem, örüljetek velem együtt :) Noha az 500 filmkritikán már túlléptem (lévén a Filmbook blogra is írtam - ezidáig - 110 alkalommal), ezzel a bejegyzésemmel a saját blogom 500. cikke is megszületett. És én erre nagyon büszke vagyok. Sok minden történt ez alatt a másfél év alatt (2013. január elsején indult a blog) és remélem, hogy sok minden fog történni még a következő években is, noha az iram talán már sosem lesz a régi. Tervekkel mindenesetre tele a padlás, meglátjuk, hogy mi valósul meg belőlük és mi nem...

Szürkemarha.jpg

Stílusosan egy 500 nap nyár kritikával kellene jelentkeznem, de a Négyszáz csapás is elmaradt 4 hónappal korábban és most is túl későn kapcsoltam, szóval inkább másról szólnék. Egy másik projektről, ami csakúgy, mint ez a blog, a szívem csücske. Szeretek írni - ha ez még valakinek nem esett volna le :) Nem mondom, hogy tudok is, mindenesetre gőzerővel próbálkozom, amikor van egy kis szabadidőm. De amit még jobban szeretnék: filmet forgatni. És azon imádkozok, hogy legyen időm, energiám és kitartásom összehozni ezt a nyáron.

Nem kell nagy dologra gondolni: egy kis amatőr, nullbüdzsés kezdet, amihez most pofozódik a forgatókönyv és amihez a lelkesedésen és egy-két emberen kívül semmim sincs. Még. De ami késik, nem múlik. Mindenesetre úgy szeretnék belevágni, hogy az alapok megvannak, szóval egyelőre ismerősök olvassák és adnak tanácsot, min lehetne változtatni, min lehetne csiszolni egy kicsit. A többi meg a jövő zenéje. Nagyon félek pl.: a hangrögzítéstől, mert az kritikus (már ami a film élvezhetőségét illeti) és ilyen téren sajnos nem áll túl jól a szénám.

nolanography.jpg.png

A sztoriról sok mindent még nem szeretnék elárulni, elég talán csak annyi, hogy a sci-fi, a thriller és a dráma határán mozog valahol és ahogy az egyik ismerősöm fogalmazott a felvázolt lényeget meghallgatva: "kamaradarab" (mivel főként zárt térben, lakásokban játszódna, pusztán technikai okok miatt). Nem mellesleg Christopher Nolan munkássága előtt tisztelegnék vele, így akad egy csipetnyi A Csapdából, az Álmatlanságból, A tökéletes trükkből és az Eredetből egy nagyobb kanállal. Nem lopok, csak inspirációt gyűjtök :)

A tervek szerint júliusban elkészül a végső(nek szánt) verziója a szkriptnek, szóval ha esetleg valakit érdekelne, akkor majd tudok küldeni pdf-et és záros határidőn belül még jó tanácsokat is tudok fogadni. Tegyétek keresztbe az ujjaitokat ti is, hogy sikerüljön összehoznom és ne csak hiú ábránd maradjon :) És természetesen a legapróbb segítséget is nagy örömmel fogadom majd, ha arra kerül a sor, hogy tényleg beindul a dolog...

Lisztes

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztesmegmondjaatutit.blog.hu/api/trackback/id/tr736288318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.06.09. 15:29:39

Lemaradt a végéről a bankszámlaszám / PayPal link.
(Amúgy az első képet csak én nem értem?)

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.06.09. 15:52:11

@danialves: Fater fotózta, saját termés :) Van most három kicsi nálunk :) Az erepen a mai napig egy szürkemarha borjú (szintén saját) az újságom avatarja (onnan indult a blog).

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.06.09. 16:49:17

Gratulálok az öccáz' bejegyzéshez!

Amint kész a szkript, szívesen elolvasnám majd, bár attól tartok, nem én vagyok az az ember, aki a legjobb tanácsokat tudja szolgáltatni! :)

Mindenesetre kreativitást és kitartást kívánok, na még legalább ötször ennyi cikket! :D

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.06.09. 18:24:47

@lisztes: Nagyon profi kép lett, elsőre nem is gondoltam, hogy "saját" fotó.

@FroG: Főleg amekkora Nolan-rajongó vagy, biztosan értékelnéd.
Amúgy aki szerint az OGF jó film, az tényleg nem ért a forgatókönyvekhez. :P

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.06.09. 18:49:53

@danialves: Nincs semmi különösebb bajom Nolannel és a Gravity forgatókönyve után te inkább ne is beszélj. :D

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.06.09. 18:53:16

@FroG: A Gravitynek legalább volt forgatókönyve, nem csak két összefirkált lapból forgatták. ;)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.10. 12:20:44

grat az 500hoz.

Személy szerint a tematikus listáid (börtön, meg western) tetszettek a legjobban eddig, illetve az olyan villámkritikás posztok, mint a legutóbbi kevésbé. :S

Szóval kéretlen tanácsként azoktól óvnálak inkább.

2014.06.10. 13:18:41

Szia Lisztes!

Üdv a Filmbookról, a többiek nevében is. Remélem, az 1000. írásra se kell sokat várni. :))

Bodnár Zsolt · http://rewatch.blog.hu 2014.06.12. 00:14:57

nagy riszpekt, az iramért különösen! :)
süti beállítások módosítása