Lisztes megmondja a tutit

Nagyfiúk 2 - VOX Mozimagazin pályázat

2013. július 18. 16:00 - lisztes

Az alábbi sorokat a VOX Mozimagazin kritikaíró játéka kedvéért pötyögtem a gépbe. A feladat annyi volt, hogy a Nagyfiúk második részéről írjanak az olvasók kritikát úgy, hogy még nem látták a filmet. Sajnos nem nyertem (ez nyilvánvaló bunda, hazaárulás, stb), szóval a vox.hu helyett szerény blogomon olvashatjátok a kb. 1500 karaktert számláló írásomat. Innen is gratulálok a nyertesnek, Varga Istvánnak (munkáját IDE KATTINTva érhetitek el). A szöveget természetesen képek nélkül küldtem be:

GU2poster.jpg

A stand-up komikusból lett vígjátékszínész, Adam Sandler - bármennyire is meglepő - most szerepel először folytatásban (a Tök alsó 2 nyúlfarknyi cameoját nem számolva). Persze azt azért túlzás lenne állítani, hogy folyton eredeti ötletekkel rukkolna elő, hiszen a Kellékfeleség, a Kismenő, vagy a Csontdaráló is három nagyszerű film remakeje, de most először történik az meg, hogy egy saját maga által létrehozott branddel próbálja a mozinézők millióit újfent megfejni.

Filmjei általában nem kiáltanak folytatás után, de mivel az utóbbi évek egyik legmagasabb mozis bevételét köszönheti a Nagyfiúknak, a legutolsó két csúfos bukás után nem mert kockáztatni és a biztos sikerhez nyúlt inkább. Összekaparta hát a Sandler istálló valamennyi komikusát (Rob Schneider időközben kegyvesztett lett) és leköltöztek pár hétre egy jóféle kisvárosi nyaralóba inni, meg ökörködni, miközben felbéreltek pár szakembert, hogy rögzítsék a történéseket.

grown-ups-2-01.jpg

És ez meg is látszik a filmen: A történet nagyjából kimerül annyiban, hogy az eddig városban élő szülők rájöttek, hogy annyi pénzük van, hogy soha többet nem kell már dolgozniuk, ezért a gyerekeik érdekeit szem előtt tartva visszaköltöznek főszereplőnk szülőfalujába. Ennek örömére meghívják a régi haverokat, akikből aztán pár sör hatására ismét előtör a nosztalgia és olyan hihetetlenül izgalmas kalandokba keverednek, mint: meztelenül, idétlen arcot vágva (mert az mindig vicces) leugrás egy szikláról, közös vacsora a helyi pubban a gyerekekkel, vagy kocsimosatás pár meleg férfi seg(g)edelmével.

Nincs mit szépíteni: a Nagyfiúk 2-ben az eredetiség szikráját sem lehet felfedezni, inkább az előző rész szedett-vedett kópiája csupán (és ez, annak minőségét ismerve nem túl jó ómen). A főszereplők pusztán önmagukat adják, a poénok inkább csak poénnak szánt izék: érezzük, hogy azt várták a készítők, hogy nevessünk rajtuk, de ez maximum kínunkban sikerülhet...

Lisztes

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztesmegmondjaatutit.blog.hu/api/trackback/id/tr335413491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.07.18. 22:19:26

Látszik, hogy kevés neked ez az 1500 karakter. Már épp kezdtél volna belelendülni a fikázásba, és egyszer csak vége a posztnak :D

(Mondjuk kinek ne lenne kevés, 1500 karakter max egy kommentre elég, egy normális kritikára nem.)
süti beállítások módosítása